Az elektromos roller vezetésének egészségügyi előnyei 

Az elektromos rollereknek számos előnye van. Vannak, akiket a megfizethetőség, a környezetbarátság és  hordozhatóság vonz, míg mások egyszerűen csak szeretnek a városi utcákon tekerni, miközben a szél süvít a fülük mellett.

Az elektromos roller vezetése azonban valóban számos különböző előnnyel jár. Az egyik kevésbé ismert az, hogy mind fizikailag, mind mentálisan javíthatja az egészségét.

Hogyan lehetséges ez? Néhány előnye meglepheti önt.

1. Az elektromos roller vezetése javíthatja az egyensúlyt

Az elektromos rollerek erős motorokkal rendelkeznek (egyesek akár 3000W), így nem kell sok energiát fordítania vagy megizzadnia ahhoz, hogy mozgásban tartsa őket. Még ha az elektromos roller vezetése nem is jár intenzív szív- és érrendszeri aktivitással, akkor is sokféleképpen igénybe veszi a testet.

E-robogó és mérleg

Az elektromos roller vezetése különösen megköveteli, hogy biztosítsa magát, amikor kanyarokban halad, leugrik a dombokról, vagy amikor egy stoptáblánál fékeznie kell. Minden egyes menetet felhasználhat az egyensúly javítására. Idővel az általános egyensúly javulása igazán lenyűgöző lehet.

Az erővel vagy az állóképességgel összehasonlítva az egyensúly a fizikai erőnlét olyan aspektusa, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. A jó egyensúly azonban számos egészségügyi előnnyel jár, például:

 • erősíti a belső teret és csökkenti a fájdalmat,
 • csökkenti az esés kockázatát, ami a sérülés lehetőségét is csökkenti,
 • a sportteljesítmény javítása,
 • a testtudatosság javítása.

2. Az elektromos roller vezetése segít a belső erő kiépítését

Mint azt sok táncos vagy jógázó tudja, az egyensúly szorosan összefügg a belső erővel. Ha elektromos rollerrel való közlekedés közben az egyensúlyozáson dolgozik, akkor lehetősége lesz arra is, hogy a törzsizmait is megerősítse.

Az e-scooter új felhasználói gyakran túl erősen markolják a kormányt, hogy megőrizzék az egyensúlyukat. A tapasztaltak azonban tudják, hogy a törzsizmok erősítése az egyensúly és a stabilitás fenntartásához szükséges.

Ahogy gyorsít, lassít, fékezik és fordul, észreveheti, hogy folyamatosan feszíti és lazítja a belső szerveit. Ahogy egyre gyakrabban rollerezik, természetesen a törzsizomzata is erősödni fog.

Mi a legjobb rész? Ehhez nem kell fárasztó gyűrődéseket vagy fekvőtámaszokat végezned.

3. Az elektromos roller vezetése segít kalóriát égetni

Mint fentebb említettük, az elektromos roller vezetése semmiképpen se nagy intenzitású edzés. Azonban így is jelentős mennyiségű kalóriát égethet el, mivel az egész utazás alatt állhat. Ha pihentetni szeretné a lábát, vannak üléssel ellátott rollerek is, de a rollerezés közbeni állás segít több kalóriát elégetni. Minden bizonnyal többet, mintha autóban vagy buszon utazna. Ezenkívül több izomcsoportot is igénybe kell vennie ahhoz hogy egyenesen maradjon, illetve egyensúlyban maradjon.

Mivel az elektromos roller vezetése hatalmas szórakozás, az extra kalóriaégetés hab a tortán. Ha naponta elektromos rollerrel közlekedik, akkor még a fogyás vagy a súlyfenntartási célok elérését is támogathatja.

Égessen kalóriát elektromos robogóval

Hogy képet kapjunk arról hány kalóriát égethetünk el, nézzük meg a 30 perc alatt a hasonló tevékenységekben elégetett kalóriák becsült számát, összehasonlítva az elektromos rolleren való közlekedéssel:

 • Súlyemelés – 110 kalória
 • Gyaloglás – 150 kalória
 • Elektromos rollerrel való közlekedés – 150-200 kalória
 • Kerékpározás – 280 kalória
 • Elliptikus edzés – 370 kalória
 • Futás – 420 kalória

4. Az elektromos roller vezetése formálhatja a lábat

A másik fő izomcsoport, amelyre az elektromos roller vezetése során támaszkodik, a lábak. A láb a teljes út során végig megtartja a súlyt. Segítenek stabilizálni magát kanyarodáskor, gyorsításkor, lassításkor és fékezéskor is.

Néhány rollerezés után észrevehet egy kis fájdalmat a lábában, ami a mozgás közbeni aktivitásnak köszönhető.

Ráadásul, mivel az elektromos roller vezetése nagyon addiktív, minden nap edzheti a lábait.

5. Az elektromos roller formálhatja a kart

Bár az elektromos roller vezetése nem terheli meg túlságosan a karizmokat, de a célállomás elérésekor mindenképpen megedződnek.

Az elektromos rollerek könnyű hordozhatóságukról ismertek. Sok modell összecsukható és a kézben hordozható, bárhová is szeretne menni. Ha összecsukható e-scootert vásárol, előfordulhat, hogy néhányszor a boltban, a tömegközlekedési eszközökön vagy a lépcsőn felfelé az irodájába cipelnie kell.

Mivel az elektromos rollerek súlya 7,5 kg-tól 68 kg-ig terjedhet, jó kis edzést adhat karjainak, miután befejezte a rollerezést. Még csak súlyzókra sem lesz szüksége hozzá!

Összecsukható elektromos robogók

Nagy teljesítményű elektromos rollert keres?

Vásároljon egy X-scooters XT02 elektromos rollert, amely nagy teljesítményű és összecsukható, így bárhová magával viheti.

6. Az elektromos roller vezetése javíthatja a koordinációt

Akár ügyetlen, akár jó koordinációval rendelkezik, az elektromos roller használata segíthet abban, hogy egyszerre képes legyen több feladat elvégzésére is. Rollerezés   közben gyakran lesz szüksége:

 • induljon el és adjon gázt,
 • tartsa szemét az úton és kerülje el az akadályokat,
 • csökkentse a sebességet és forduljon meg.

Mindezek a feladatok kéz-, láb- és szemkoordinációt, valamint teljes figyelmet igényelnek. Ahogy gyakorolja őket, végül javulni fog az általános koordinációja. Az is előfordulhat, hogy az összetett vezetési mozdulatok végrehajtása könnyebbé és természetesebbé válik az ön számára.

A koordináció az élet más területein is javulhat. Az elektromos rollernek köszönheti, hogy ilyen szórakoztató és hatékony edzést biztosít.

7. Az elektromos roller vezetése elősegítheti a jobb testtartást

Sokan a napjuk nagy részét egy székben görnyedve, a számítógép képernyőjét bámulva töltik. Így a helyes testtartás preferálása gyakran háttérbe szorul.

Egészség elektromos robogóval

Sajnos a rossz testtartás számos egészségügyi problémát okozhat, például:

 • hátfájás,
 • fejfájás
 • alacsony energiaszint,
 • merev nyak- és vállizmok,
 • csökkent tüdőkapacitás,
 • rossz vérkeringés,
 • emésztési zavarok.

Az elektromos rollerrel való közlekedés arra ösztönzi önt, hogy gyakrabban gyakorolja a helyes testtartást. Ha egyenesen rollerezik, észreveheti, hogy a nap többi részében is egyenesebben áll majd. Emellett a rossz testtartás tünetei is csökkennek.

8. Az elektromos roller vezetése javíthatja a hangulatot

Eddig az elektromos roller vezetésének fizikai egészségügyi előnyeire összpontosítottunk, amelyeket rendszeres rollerezéssel szerezhet. Azonban egy ugyanilyen fontos egészségügyi terület, amelyet az elektromos roller javíthat a mentális egészség és jólét.

Szórakozás elektromos robogóval

Íme néhány módja annak, hogy az elektromos rollerrel való közlekedés jobb hangulatba hozhatja:

 • Az elektromos roller vezetése szórakoztatóbbá teszi napját – a mindennapi kötelezettségek nagyon stresszesek lehetnek. Szerencsére az elektromos roller vezetése egy kis szórakozást hozhat a nehéz napokba. A városi elektromos rollerrel, egy közeli ösvényen vagy terepen egy terepjáró rollerrel való tekerés egy kis kikapcsolódást és izgalmat nyújt. Lehetőséget ad arra is, hogy mély levegőt vegyen, érezze a szelet a hajában, és értékelje a jelen pillanatát.
 • Az elektromos roller vezetése arra ösztönözheti, hogy felfedezze a kinti világot – amellett, hogy stresszes életet élünk, sokan a napjuk nagy részét zárt térben töltik. A szabadban, a természetben eltöltött idő a stressz és a szorongás enyhítésének ismert módja. Ha elektromos roller tulajdonosa, akkor bármikor elmehet a természetbe. Felfedezheti a közeli természetjáró ösvényeket, és visszarepítheti magát a gyermekkorába. Az út során egy kis D-vitaminnal is kényeztetheti magát, ami szintén pozitív hatással van a hangulat javítására.
 • Az elektromos rollerrel való közlekedés más emberekkel is összekötheti– egyre inkább digitális világunkban a magány gyakori probléma. Egyszerű megoldás? Pattanjon fel egy elektromos rollerre, menjen végig különböző útvonalakon, és köszönjön a többi rollerezőnek. A különböző rollerező útvonalak rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy új és régi barátokkal találkozzon. Még az is lehet, hogy belebotlik egy elektromos roller rajongókból álló flottába, és barátságot köt velük. A pozitív társadalmi kapcsolatok és a közösségi érzés kiteljesedést hozhat a mindennapokba.
 • Az elektromos roller vezetése segíthet elkerülni a közös ingázás adta stresszt – ha úgy dönt, hogy elektromos rollerrel megy dolgozni, akkor sok közös ingázási stresszt, például a közlekedésből eredő szagokat, a zsúfolt tömegközlekedést és a parkolóhelyek hiányát kihagyja. Egy elektromos rollerrel könnyedén legyőzheti a lassú forgalmat, időben és felesleges stressz nélkül ingázhat a munkahelyére.

9. Az elektromos roller vezetése előnyös lehet az ön pénzügyi egészségére nézve

Talán már hallotta a kifejezést, hogy “az egészség a gazdagság”. De ez az érzés mindkét irányba érvényes – a pénzügyi stressz idővel pusztítást végezhet a saját egészségünkön. Egy elektromos roller birtoklása enyhítheti ezt az érzést, mivel megfizethetőbb módot kínál a városban való közlekedésre.

Íme néhány módja annak, hogyan könnyíthetik az elektromos rollerek a költségvetését:

 • Az elektromos rollerek viszonylag megfizethetőek – az elektromos rollerek sokkal megfizethetőbbek, mint az autók, motorkerékpárok és még néhány kerékpár is. Hosszú távon a tömegközlekedésnél vagy a fuvarmegosztó szolgáltatásoknál is kevesebbe kerülhetnek. A legolcsóbb új elektromos rollerek ára 235 eurónál kezdődik.
 • Az elektromos rollerek minimális díjakat igényelnek – az autókkal és motorkerékpárokkal ellentétben az elektromos rollerek ritkán igényelnek biztosítást, regisztrációt vagy speciális engedélyeket (bár a törvények államonként eltérőek). Valószínűleg nem kell díjakat fizetnie, hogy legálisan rollerezhessen az elektromos rollerrel.
 • Az elektromos rollerek alacsony üzemeltetési költségekkel büszkélkedhetnek – az elektromos rollerek a töltés, a működtetés és a karbantartás szempontjából különösen olcsók. Az e-scootert otthonról, kényelmesen feltöltheti, így megspórolja magának a benzinkútra tett látogatásokat.

10. Az elektromos roller vezetése javíthatja a bolygó egészségét

Az elektromos roller jót tesz az egészségnek? Igen.

A bolygónk egészségének is jót tesz? Szintén igen.

Az idő múlásával az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés globális szinten komoly veszélyt jelent mindenki egészségére. Miközben a személyes egészségünkre való összpontosítás a legfontosabb, fontos, hogy a bolygó egészségére is gondoljunk.

Ökológiai elektromos robogók

A a környezetre gyakorolt hatás csökkentésének egyik módja az, ha autó helyett gyakrabban használ elektromos rollert. Végül is az elektromos rollerek környezetbarátok:

 • Nulla károsanyag-kibocsátás – az autókkal ellentétben az elektromos rollerek a használat során nem bocsátanak ki szén-dioxidot.
 • Energiatakarékosak – az elektromos rollerke is lenyűgözően energiatakarékosak, kilométerenként 1000%-kal nagyobb hatékonysággal büszkélkedhetnek, mint az autók.
 • Nem szennyezik a környezetet – elvégre az elektromos rollerek nem járulnak hozzá a város zajához vagy zajosságához. Ehelyett elegánsak, tiszták, csendesek és környezetbarátok.

Ezeknek a környezetbarát előnyöknek köszönhetően minden alkalommal, ha felpattan az elektromos rollerre, jól érezheti magát az egészségesebb bolygó előmozdításában.

Következtetés

Az elektromos rollereknek számtalan előnye van, kezdve a szórakoztató rollerezéstől, a stressz elkerülésétől és az időben történő megérkezéstől kezdve az egészségügyi előnyökig mindenkinek és az egész bolygó számára.

Rollerezzen elektromos rollerrel, és legyen minden napja jobb egészségben és hangulatban.

Források: https://apolloscooters.co/blogs/news/health-benefits-of-riding-an-electric-scooter

Válaszolj

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

A kosárba tételhez ki kell választania egy TERMÉKVÁLTOZATOT! 

[]